Kemijärvi - tapahtumien kaupunki

Tervetuloa tutustumaan Kemijärveen – tapahtumien kaupunkiin Lapissa!

Kemijärvi - pieni mutta ilmeikäs kaupunki,  jota ympäröi laajat järvi- ja vaaramaisemat. Ne luovat luonnon kauniin heleyden ympäristölle jokaisena vuodenaikana. Paikallinen värikäs kulttuuri luo ilmeikkyyden Kemijärven kaupungille. Se onkin aistittavissa alueen lukuisissa tapahtumissa ympäri vuoden sekä niiden historiallisissa tarinoissa. Alueen omaleimaisuus syntyy luonnon läheisyydestä ja sinne suuntaavissa harrastuksissa.

Tuntureiden kaupunki Lapissa, taivaan tulien loisteessa ja vesistöjen ympäröimänä tarjoaa matkailijalle loistavat harraste- ja vapaa-ajanviettomahdollisuudet sekä monipuoliset ostosmahdollisuudet ympäri vuoden.

Vastapainona kiireelle ja kiihtyvälle elämänrytmille Kemijärvi tarjoaa hiljaisuutta ja elämänlaatua. Kemijärveä ympäröivä luonto houkuttelee kalastuksen, metsästyksen, veneilyn tai vaikkapa patikoinnin pariin.

Patikoijien turvallisuutta ajatellen olemme julkaisseet patikkareiteistä mobiilikartat. Näyttääksesi reittejä mobiililaitteessasi, tarvitset Nomadi-sovelluksen. Mene osoitteeseen app.citynomadi.com ja hae Nomadi laitteeseesi. Kun laitat mobiililaitteesi GPS-signaalin päälle, voit seurata kartalta kulkuasi reitillä. Palvelun käyttäminen on maksutonta lukuunottamatta mobiilidatan kustannuksia, joista oma operaattorisi laskuttaa sopimuksenne mukaisesti. Kun reitin haettuasi lataat reitin laitteeseesi, palvelu toimii myös offline-tilassa ilman internet- tai mobiiliyhteyksiä.

Suomutunturi on Napapiirin kainalossa sijaitseva legendaarinen tunturi, jonka huippu kohoaa 409 metrin korkeuteen. Suomutunturi, tuttavallisesti Suomu, sijaitsee vajaan tunnin ajomatkan päässä Kemijärvestä. Kesällä ja syksyllä Suomu tarjoaa rauhallisen ja kauniin ympäristön omatoimisesti luonnosta nauttimiseen. Suomulla voit kalastaa, patikoida sekä kerätä marjoja ja sieniä. Voit aloittaa retkesi vaikka Tonkopurolta kahvila Tuulenpesästä, josta saat mukaasi myös Suomun ulkoilukartat ja voit ostaa kalastusluvan lähimmille kalastusapajille. Kahvila Tuulenpesän maistuva lounaspöytä houkuttelee asiakkaita kauempaankin.

Pyhä-Luoston kansallispuisto hurmaa luontoliikkujan kaikkina vuodenaikoina. Se on Suomen vanhin kansallispuisto. Kansallispuistot ovat Suomen luonnon aarreaittoja. Pyhä-Luosto kansallispuisto sijaitsee n. 50 kilomteriä Kemijärveltä, 4- ja 5-teiden keskiössä. Luontokeskus Naava Pyhällä, on mitä mainioin paikka aloittaa retkipäivä kansallispuistossa. Naavasta saat ajantasaisen tiedon maasto-olosuhteista ja samalla voit näyttelyn kautta tutustua alueen luontoon ja kulttuurihistoriaan. Kaikki Pyhän talvesta ja siihen liittyvistä aktiviteeteista löydät Pyhän talvisivuilta ski.pyha.fi.

Kemijärveen voi tutustua myös Taivaan Tulet draamasarjan hengessä. Sarja on koukuttanut katsojia jo usean vuoden ajan tarjoamalla fantasiamatkan kuvitteellisen ja todellisen maailman rajoille. Tule ja koe Taivaan Tulet ja sarjan moninaiset tapahtumat Kemijärven komeissa maisemissa!

Kemijärven matkailuinfo

Vapaudenkatu 8

98100 Kemijärvi

email:info.visit@kemijarvi.fi

Puhelin: +358 40 189 2050

 

http://www.visitkemijarvi.fi

 

Ajankohtaista

Kemijärvi- Lapin järvimailla

Julkaistu 30.09.2016 14.18.21.

Kemijärvellä onnellisuus on tehty pienistä helmistä. Varpaat vedessä laiturin nokassa, melontaretken vieno tuuli, nariseva hanki suksen alla tai höyryävä pulahdus järveen suoraan saunasta – koe kaupunki, joka tekee sinut luonnostaan onnelliseksi. Tervetuloa Lapin Järvimaille, onnellisten rannoille!

Lue lisää »

Kemijärvi- sukat ja vanttuut kutomiskilpailu

Julkaistu 29.09.2016 13.22.31.

Villasukat ja vanttuut ovat lappilaista ja myös Kemijärveläistä käsityöperinnettä. Alueella toimii taitavia villasukkien ja vanttuitten kutojia. Kutojien toiveesta julistetaan kilpailu. Kemijärven nimikkosukkien ja vanttuitten haltijaksi.

Lue lisää »

Luonnosta Hyvinvointia tapahtuma starttaa tänää Kemijärvellä

Julkaistu 02.09.2016 11.16.36.

Kemijärven ensimmäinen Luonnosta hyvinvointia viikko toivottaa sinut tervetulleeksi!

Lue lisää »

Ohjelma julkaistu Luonnosta Hyvinvointia tapahtumalle

Julkaistu 16.08.2016 13.51.19.

Vilkaise ohjelmaa ja tule mukaan syksyn luontoviikonlopulle Kemijärvelle!

Lue lisää »

Luonnosta Hyvinvointi -tapahtuma Syyskuussa 2.9-4.9

Julkaistu 09.08.2016 09.07.52.

Oletko kiinnostunut luontomme tarjoamista villiyrteistä ja niiden terveysvaikutuksista? Nyt sinulla on tilaisuus tutustua luonnonkasvien perinnekäyttöön Luonnosta Hyvinvointia -tapahtumassa Kemijärvellä syyskuussa.

Lue lisää »

Tulevia tapahtumia

Lokakuu 2016

01.10.2016 Tanssit Kemijärven VPK:lla
02.10.2016 Kotimaisen musiikin aarteita
03.10.2016 Kemijärvi aiheiset sukat ja vanttuut näyttely
07.10.2016 Elokuvia
09.10.2016 Elokuvia

Ilmoita tapahtumasi lähettämällä viesti tästä linkistä

Kaikki oikeudet mahdollisiin ohjelmamuutoksiin pidätetään.

feed-icon-14x14.png RSS-syöte