Kemijärvi - Lapin Järvimailla

Tervetuloa tutustumaan Kemijärveen – tapahtumien kaupunkiin Lapissa!

Kemijärvi - pieni mutta ilmeikäs kaupunki,  jota ympäröi laajat järvi- ja vaaramaisemat. Ne luovat luonnon kauniin heleyden ympäristölle jokaisena vuodenaikana. Paikallinen värikäs kulttuuri luo ilmeikkyyden Kemijärven kaupungille. Se onkin aistittavissa alueen lukuisissa tapahtumissa ympäri vuoden sekä niiden historiallisissa tarinoissa. Alueen omaleimaisuus syntyy luonnon läheisyydestä ja sinne suuntaavissa harrastuksissa.

Tuntureiden kaupunki Lapissa, taivaan tulien loisteessa ja vesistöjen ympäröimänä tarjoaa matkailijalle loistavat harraste- ja vapaa-ajanviettomahdollisuudet sekä monipuoliset ostosmahdollisuudet ympäri vuoden.

Vastapainona kiireelle ja kiihtyvälle elämänrytmille Kemijärvi tarjoaa hiljaisuutta ja elämänlaatua. Kemijärveä ympäröivä luonto houkuttelee kalastuksen, metsästyksen, veneilyn tai vaikkapa patikoinnin pariin.

Patikoijien turvallisuutta ajatellen olemme julkaisseet patikkareiteistä mobiilikartat. Näyttääksesi reittejä mobiililaitteessasi, tarvitset Nomadi-sovelluksen. Mene osoitteeseen app.citynomadi.com ja hae Nomadi laitteeseesi. Kun laitat mobiililaitteesi GPS-signaalin päälle, voit seurata kartalta kulkuasi reitillä. Palvelun käyttäminen on maksutonta lukuunottamatta mobiilidatan kustannuksia, joista oma operaattorisi laskuttaa sopimuksenne mukaisesti. Kun reitin haettuasi lataat reitin laitteeseesi, palvelu toimii myös offline-tilassa ilman internet- tai mobiiliyhteyksiä.

Suomutunturi on Napapiirin kainalossa sijaitseva legendaarinen tunturi, jonka huippu kohoaa 409 metrin korkeuteen. Suomutunturi, tuttavallisesti Suomu, sijaitsee vajaan tunnin ajomatkan päässä Kemijärvestä. Kesällä ja syksyllä Suomu tarjoaa rauhallisen ja kauniin ympäristön omatoimisesti luonnosta nauttimiseen. Suomulla voit kalastaa, patikoida sekä kerätä marjoja ja sieniä. Voit aloittaa retkesi vaikka Tonkopurolta kahvila Tuulenpesästä, josta saat mukaasi myös Suomun ulkoilukartat ja voit ostaa kalastusluvan lähimmille kalastusapajille. Kahvila Tuulenpesän maistuva lounaspöytä houkuttelee asiakkaita kauempaankin.

Pyhä-Luoston kansallispuisto hurmaa luontoliikkujan kaikkina vuodenaikoina. Se on Suomen vanhin kansallispuisto. Kansallispuistot ovat Suomen luonnon aarreaittoja. Pyhä-Luosto kansallispuisto sijaitsee n. 50 kilomteriä Kemijärveltä, 4- ja 5-teiden keskiössä. Luontokeskus Naava Pyhällä, on mitä mainioin paikka aloittaa retkipäivä kansallispuistossa. Naavasta saat ajantasaisen tiedon maasto-olosuhteista ja samalla voit näyttelyn kautta tutustua alueen luontoon ja kulttuurihistoriaan. Kaikki Pyhän talvesta ja siihen liittyvistä aktiviteeteista löydät Pyhän talvisivuilta ski.pyha.fi.

Kemijärveen voi tutustua myös Taivaan Tulet draamasarjan hengessä. Sarja on koukuttanut katsojia jo usean vuoden ajan tarjoamalla fantasiamatkan kuvitteellisen ja todellisen maailman rajoille. Tule ja koe Taivaan Tulet ja sarjan moninaiset tapahtumat Kemijärven komeissa maisemissa!

Kemijärven matkailuinfo

Vapaudenkatu 8

98100 Kemijärvi

email:info.visit@kemijarvi.fi

Puhelin: +358 40 189 2050

 

http://www.visitkemijarvi.fi

 

Ajankohtaista

Snowcross ja Giant majoitustarjous Hotelli Suomutunturi

Julkaistu 17.10.2016 10.44.38.

Snow Cross 2017 järjestetään Suomutunturissa 6.-8.1.2017 ja Giant Kemijärvellä 9.-11.3.2017. Varaa kisamajoitus Hotelli Suomutunturista tai Suomun Chaleteista. Kemijärveltä on matkaa Suomulle n. 45 km.

Lue lisää »

Yleisön pyynnöstä sukat ja vanttuut kilpailun äänestysaika muuttuu

Julkaistu 07.10.2016 14.06.37.

Yleisön ja kilpailijoiden pyynnöstä muutimme Kemijärvi aiheisten sukkien ja vanttuitten äänestysaikaa. Nyt yleisöllä on aikaa äänestää marraskuun loppuun 26.11 asti. Voittaja julkaistaan Taivaantulien- aukiolla 26.11 Joulun avauksessa.

Lue lisää »

Kemijärvi- Lapin järvimailla

Julkaistu 30.09.2016 14.18.21.

Kemijärvellä onnellisuus on tehty pienistä helmistä. Varpaat vedessä laiturin nokassa, melontaretken vieno tuuli, nariseva hanki suksen alla tai höyryävä pulahdus järveen suoraan saunasta – koe kaupunki, joka tekee sinut luonnostaan onnelliseksi. Tervetuloa Lapin Järvimaille, onnellisten rannoille!

Lue lisää »

Kemijärvi- sukat ja vanttuut kutomiskilpailu

Julkaistu 29.09.2016 13.22.31.

Villasukat ja vanttuut ovat lappilaista ja myös Kemijärveläistä käsityöperinnettä. Alueella toimii taitavia villasukkien ja vanttuitten kutojia. Kutojien toiveesta julistetaan kilpailu. Kemijärven nimikkosukkien ja vanttuitten haltijaksi.

Lue lisää »

Luonnosta Hyvinvointia tapahtuma starttaa tänää Kemijärvellä

Julkaistu 02.09.2016 11.16.36.

Kemijärven ensimmäinen Luonnosta hyvinvointia viikko toivottaa sinut tervetulleeksi!

Lue lisää »

Tulevia tapahtumia

Lokakuu 2016

03.10.2016 Kemijärven taideyhdistyksen syysnäyttely
21.10.2016 Movie Company Alatalo Oy: elokuvia kulttuurisalissa
23.10.2016 Elokuvia
26.10.2016 Elokuvia: Elokuvakerho Kinos esittää
28.10.2016 Lastenkonsertti

Ilmoita tapahtumasi lähettämällä viesti tästä linkistä

Kaikki oikeudet mahdollisiin ohjelmamuutoksiin pidätetään.

 RSS-syöte

 

Tallenna

Tallenna