Kemijärvi - tapahtumien kaupunki

Tervetuloa tutustumaan Kemijärveen – tapahtumien kaupunkiin Lapissa!

Kemijärvi - pieni mutta ilmeikäs kaupunki,  jota ympäröi laajat järvi- ja vaaramaisemat. Ne luovat luonnon kauniin heleyden ympäristölle jokaisena vuodenaikana. Paikallinen värikäs kulttuuri luo ilmeikkyyden Kemijärven kaupungille. Se onkin aistittavissa alueen lukuisissa tapahtumissa ympäri vuoden sekä niiden historiallisissa tarinoissa. Alueen omaleimaisuus syntyy luonnon läheisyydestä ja sinne suuntaavissa harrastuksissa.

Tuntureiden kaupunki Lapissa, taivaan tulien loisteessa ja vesistöjen ympäröimänä tarjoaa matkailijalle loistavat harraste- ja vapaa-ajanviettomahdollisuudet sekä monipuoliset ostosmahdollisuudet ympäri vuoden.

Vastapainona kiireelle ja kiihtyvälle elämänrytmille Kemijärvi tarjoaa hiljaisuutta ja elämänlaatua. Kemijärveä ympäröivä luonto houkuttelee kalastuksen, metsästyksen, veneilyn tai vaikkapa patikoinnin pariin.

Patikoijien turvallisuutta ajatellen olemme julkaisseet patikkareiteistä mobiilikartat. Näyttääksesi reittejä mobiililaitteessasi, tarvitset Nomadi-sovelluksen. Mene osoitteeseen app.citynomadi.com ja hae Nomadi laitteeseesi. Kun laitat mobiililaitteesi GPS-signaalin päälle, voit seurata kartalta kulkuasi reitillä. Palvelun käyttäminen on maksutonta lukuunottamatta mobiilidatan kustannuksia, joista oma operaattorisi laskuttaa sopimuksenne mukaisesti. Kun reitin haettuasi lataat reitin laitteeseesi, palvelu toimii myös offline-tilassa ilman internet- tai mobiiliyhteyksiä.

Suomutunturi on Napapiirin kainalossa sijaitseva legendaarinen tunturi, jonka huippu kohoaa 409 metrin korkeuteen. Suomutunturi, tuttavallisesti Suomu, sijaitsee vajaan tunnin ajomatkan päässä Kemijärvestä. Kesällä ja syksyllä Suomu tarjoaa rauhallisen ja kauniin ympäristön omatoimisesti luonnosta nauttimiseen. Suomulla voit kalastaa, patikoida sekä kerätä marjoja ja sieniä. Voit aloittaa retkesi vaikka Tonkopurolta kahvila Tuulenpesästä, josta saat mukaasi myös Suomun ulkoilukartat ja voit ostaa kalastusluvan lähimmille kalastusapajille. Kahvila Tuulenpesän maistuva lounaspöytä houkuttelee asiakkaita kauempaankin.

Pyhä-Luoston kansallispuisto hurmaa luontoliikkujan kaikkina vuodenaikoina. Se on Suomen vanhin kansallispuisto. Kansallispuistot ovat Suomen luonnon aarreaittoja. Pyhä-Luosto kansallispuisto sijaitsee n. 50 kilomteriä Kemijärveltä, 4- ja 5-teiden keskiössä. Luontokeskus Naava Pyhällä, on mitä mainioin paikka aloittaa retkipäivä kansallispuistossa. Naavasta saat ajantasaisen tiedon maasto-olosuhteista ja samalla voit näyttelyn kautta tutustua alueen luontoon ja kulttuurihistoriaan. Kaikki Pyhän talvesta ja siihen liittyvistä aktiviteeteista löydät Pyhän talvisivuilta ski.pyha.fi.

Kemijärveen voi tutustua myös Taivaan Tulet draamasarjan hengessä. Sarja on koukuttanut katsojia jo usean vuoden ajan tarjoamalla fantasiamatkan kuvitteellisen ja todellisen maailman rajoille. Tule ja koe Taivaan Tulet ja sarjan moninaiset tapahtumat Kemijärven komeissa maisemissa!

Kemijärven matkailuinfo

Vapaudenkatu 8

98100 Kemijärvi

email:info.visit@kemijarvi.fi

Puhelin: +358 40 189 2050

 

http://www.visitkemijarvi.fi

 

Ajankohtaista

Kemijärven Yöttömät Yöt 7.-10.7

Julkaistu 05.07.2016 14.09.26.

Kolmatta kesää peräkkäin järjestetään Kemijärvellä yöttömän yön musiikkifestivaali. Ahvensalmen kenttä täyttyy taas torstaita Suomen nimekkäimmistä artisteista ja festarikansasta. Viime vuonna tapatuma keräsi 16 000 kävijää. Tänä vuonna odotamme lisää osallistujia.

Lue lisää »

Juhannus Kemijärvellä

Julkaistu 23.06.2016 14.09.18.

Unohda työ, löysennä vyö, herkkuja syö, onhan yötön yö!

Lue lisää »

Vielä ehdit varata majoituksen Kemijärven Yöttömät Yöt Musiikkifestivaaleille (7.-10.7)

Julkaistu 17.06.2016 10.48.31.

Pöyliövaaran majoitusalueella vielä tilaa asuntoautoille ja telttailijoille. Hotelli suomutunturissa varmistellaan jo festarikuljetuksia ja otetaan majoitusvarauksia vastaan.

Lue lisää »

Juhannus lähestyy ja silloin Kemijärvellä startataan kesän 2016 tapahtumat

Julkaistu 16.06.2016 14.24.58.

Tulossa mm. Perävaaran tanssit, suuret Juhannusravit 2016, Juujärven juhannusuistelu, Kotiseutumuseon juhannusjuhla. Ei sitä Yöttömän Yön juhlaa tarvitse kotona möllöttää!

Lue lisää »

Tulevia tapahtumia

Kesäkuu 2016

28.06.2016 Kuvanveistoviikkojen koostenäyttely 28.6–31.7

Heinäkuu 2016

01.07.2016 Pirkko Mäkelä-Haapalinnan PASTELLIMAALAUKSIA
01.07.2016 Seurakunnan Vanhassa Pirtissä myyntitupa
27.07.2016 Kesäteatteriesitys Aila elää! / Rajasusi Kollektiivin kiertuenäytelmä
29.07.2016 M/S AHTI Maisemaristeily Kemijärvellä

Ilmoita tapahtumasi lähettämällä viesti tästä linkistä

Kaikki oikeudet mahdollisiin ohjelmamuutoksiin pidätetään.

feed-icon-14x14.png RSS-syöte