Kemijärvi - tapahtumien kaupunki

Tervetuloa tutustumaan Kemijärveen – tapahtumien kaupunkiin Lapissa!

Täällä olemme ylpeästi sitä mitä olemme. Alueen omaleimaisuus ja paikallinen kulttuuri ovat aistittavissa alueen lukuisissa tapahtumissa ympäri vuoden sekä lähiseudun kylissä, niiden historiassa ja tarinoissa.

Tuntureiden kaupunki Lapissa, taivaan tulien loisteessa ja vesistöjen ympäröimänä tarjoaa matkailijalle loistavat harraste- ja vapaa-ajanviettomahdollisuudet sekä monipuoliset ostosmahdollisuudet ympäri vuoden.

Vastapainona kiireelle ja kiihtyvälle elämänrytmille Kemijärvi tarjoaa hiljaisuutta ja elämänlaatua. Kemijärveä ympäröivä luonto houkuttelee kalastuksen, metsästyksen, veneilyn tai vaikkapa patikoinnin pariin.

Patikoijien turvallisuutta ajatellen olemme julkaisseet patikkareiteistä mobiilikartat. Näyttääksesi reittejä mobiililaitteessasi, tarvitset Nomadi-sovelluksen. Mene osoitteeseen app.citynomadi.com ja hae Nomadi laitteeseesi. Kun laitat mobiililaitteesi GPS-signaalin päälle, voit seurata kartalta kulkuasi reitillä. Palvelun käyttäminen on maksutonta lukuunottamatta mobiilidatan kustannuksia, joista oma operaattorisi laskuttaa sopimuksenne mukaisesti. Kun reitin haettuasi lataat reitin laitteeseesi, palvelu toimii myös offline-tilassa ilman internet- tai mobiiliyhteyksiä.

Suomutunturi on Napapiirin kainalossa sijaitseva legendaarinen tunturi, jonka huippu kohoaa 409 metrin korkeuteen. Suomutunturi, tuttavallisesti Suomu, sijaitsee vajaan tunnin ajomatkan päässä Kemijärvestä. Kesällä ja syksyllä Suomu tarjoaa rauhallisen ja kauniin ympäristön omatoimisesti luonnosta nauttimiseen. Suomulla voit kalastaa, patikoida sekä kerätä marjoja ja sieniä. Voit aloittaa retkesi vaikka Tonkopurolta kahvila Tuulenpesästä, josta saat mukaasi myös Suomun ulkoilukartat ja voit ostaa kalastusluvan lähimmille kalastusapajille. Kahvila Tuulenpesän maistuva lounaspöytä houkuttelee asiakkaita kauempaankin.

Pyhä-Luoston kansallispuisto hurmaa luontoliikkujan kaikkina vuodenaikoina. Se on Suomen vanhin kansallispuisto. Kansallispuistot ovat Suomen luonnon aarreaittoja. Pyhä-Luosto kansallispuisto sijaitsee n. 50 kilomteriä Kemijärveltä, 4- ja 5-teiden keskiössä. Luontokeskus Naava Pyhällä, on mitä mainioin paikka aloittaa retkipäivä kansallispuistossa. Naavasta saat ajantasaisen tiedon maasto-olosuhteista ja samalla voit näyttelyn kautta tutustua alueen luontoon ja kulttuurihistoriaan. Kaikki Pyhän talvesta ja siihen liittyvistä aktiviteeteista löydät Pyhän talvisivuilta ski.pyha.fi.

Kemijärveen voi tutustua myös Taivaan Tulet draamasarjan hengessä. Sarja on koukuttanut katsojia jo usean vuoden ajan tarjoamalla fantasiamatkan kuvitteellisen ja todellisen maailman rajoille. Tule ja koe Taivaan Tulet ja sarjan moninaiset tapahtumat Kemijärven komeissa maisemissa!

Kemijärven matkailuinfo

Vapaudenkatu 8

98100 Kemijärvi

email:info.visit@kemijarvi.fi

Puhelin: +358 40 189 2050

http://www.visitkemijarvi.fi

 

Ajankohtaista

Osallistu kilpailuun ja äänestä parasta esitystä Kemijärven Pitkänsillan maisemoinniksi

Julkaistu 05.02.2016 09.39.45.

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan kansainväliset opiskelijat ovat opiskelijatyönä ideoineet kolme uutta erilaista ilmettä Kemijärven pitkän sillan viereiselle rautatiesillalle.

Lue lisää »

Kemijärven Yöttömät Yöt 2016

Julkaistu 19.01.2016 08.25.16.

Lue lisää »

Tammikuun uutiskirje ja Matka 2016 messut Helsingissä 21. - 24.1

Julkaistu 13.01.2016 11.27.26.

Kohtaa koko maailma 21. - 24.1 Messukeskuksessa Vuosittaiset Matka 2016 messut käynnistyvät Helsingin Messukeskuksessa torstaina 21.1. ammattilaispäivillä ja jatkuvat perjantaina avoinna kaikelle yleisölle. Kemijärven Matkailu yrittäjineen on tavattavissa osastolla Kemijärven Kehitys Oy nro 7M49. Olette tervetulleita tapaamaan meitä ja kuulemaan viimeiset kuulumiset alueeltamme. Yrityksistä mukana ovat: Rautaparta Oy, Arctic 8 Seasons, Fintravel Kemijärvi ja Hotelli Suomutunturi.

Lue lisää »

Jouluisen asiakaskilpailun tulokset

Julkaistu 15.12.2015 11.34.05.

Kemijärven Joulunavauksen yhteydessä asiakkaat saivat äänestää parhaan joululutunnelman luonutta yritystä. Tässä kolmen kärki! Onnea voittajille!

Lue lisää »

Uusi Kemijärvi-lehti on ilmestynyt

Julkaistu 15.12.2015 07.58.02.

Aktiivisten yrittäjien alulle panema yhteinen Kemijärvi –lehti on valmistunut. Idean takana ovat muutamat kaupan ja kahvila-alan yrittäjät. Lehti on kemijärveläisten tuotteiden ja palveluiden vahva äänenkannattaja. Lehden päätavoitteena on houkutella matkaamaan Kemijärvelle –tutustumaan, ihastumaan ja rakastumaan.

Lue lisää »

Tulevia tapahtumia

Lokakuu 2015

25.10.2015 Kemijärven Kehitysvammaisten Taidenäyttely 26.2.2016 saakka

Helmikuu 2016

01.02.2016 Erkki Salmelan pronssi- ja haapaveistoksia
11.02.2016 Luontokeskus Naavassa, Luontoilta: Värriön vuosi kuvaesitys ja tarinoita Itä-Lapin erämaista
13.02.2016 Tanssit Kemijärven VPK:lla
19.02.2016 LOVE - raadollinen rakkaus. Mykkäteatteriesitys

Ilmoita tapahtumasi lähettämällä viesti tästä linkistä

Kaikki oikeudet mahdollisiin ohjelmamuutoksiin pidätetään.

feed-icon-14x14.png RSS-syöte