Kemijärven lähialueet

Lähialueiden tunturit ja kansallispuistot

Kartta kemijärven lähialueen tuntureista ja kansallispuistoista


Suomutunturi

Matkaa Kemijärveltä 45km

Suomu on Kemijärven alueella Napapiirin kainalossa sijaitseva legendaarinen ja rinneprofiililtaan erinomainen tunturi, jonka huippu kohoaa 409 metrin korkeuteen. Tunturikeskuksen historia ulottuu 1960–luvulle saakka, jolloin Suomulla avattiin ensimmäinen hissi ja kahvila. Nykyään alueella toimii mm. Hotelli Suomutunturi, joka ylläpitää hiihtokeskusta. Matkaa Kemijärveltä Suomulle on noin 45 km. Linja-auto liikennöi Kemijärven rautatieaseman sekä Suomun välillä kerran päivässä. Lisätietoja tästä kulkuyhteydestä löytyy Matkahuollon sivuilta.
www.suomutunturi.fi/ + www.matkahuolto.fi/

Alueella on runsaasti loma-asuntoja, joita vuokraa mm. Suomun Mökit ja Nature Stay. Alueen luonto tarjoaa kävijälle laskettelun lisäksi monenlaista tekemistä niin luontopolkujen, maastopyöräreittien kuin latujenkin muodossa. https://suomunmokit.fi/ + https://naturestay.fi/

Pyhätunturi

Matkaa Kemijärveltä 56km

Pyhä-Luoston kansallispuisto ja Pyhätunturin hiihtokeskus sijaitsevat Pelkosenniemen ja Kemijärven kuntien alueella E4- ja E5-teiden keskiössä, mikä takaa hyvät kulkuyhteydet niin omalla autolla kuin myös julkisilla kulkuyhteyksillä liikkuville. Lento- ja junayhteydet yhdessä päivittäisten bussivuorojen kanssa Rovaniemeltä ja Kemijärveltä tarjoavat vaivattoman väylän tunturiin. www.luontoon.fi/pyha-luosto + www.pyha.fi

Luostotunturi

Matkaa Kemijärveltä 70km

Luosto on lappilainen hiihtokeskus ja matkailukeskus Sodankylän kunnassa keskellä Lappia upeiden tunturimaisemien ja Pyhä-Luoston kansallispuiston ulkoilureittien ympäröimänä.
www.luosto.fi

Salla

Matkaa Kemijärveltä 65km

Salla sijaitsee Itä-Lapin erämaassa riittävän kaukana kaikesta, mutta hyvien kulkuyhteyksien päässä. Matkaa Kemijärveltä Sallaan on 65km. Itäraja erottaa Sallan Venäjästä ja pohjoinen napapiiri halkoo kunnan eteläosaa. Bussiyhteydet liittävät Sallan Kuusamon ja Rovaniemen lentoasemiin, ja Kemijärven rautatieasemaan.

Sallatunturin hiihtokeskuksesta löytyy laskettelun lisäksi monenlaista tekemistä ulkoilusta nauttiville. Sallan kansallispuiston vuosisatoja vanhat ikimetsien retkeilyreitit vievät jääkauden muovaamille harjuille ja kuruille sekä kirkasvetisille lammille. Iso Pyhätunturin huipulta voi ihailla laajalle aukeavia maisemia Venäjällä siintäville tuntureille saakka.
www.visitsalla.fi https://ski.salla.fi www.luontoon.fi/salla

Savukoski & Korvatunturi

Matkaa Kemijärveltä 94km Savukoski

Savukoski sijaitsee itäisessä Lapissa. Savukosken naapurikuntia ovat Sodankylä, Pelkosenniemi ja Salla. Seutu on Euroopan harvaanasutuimpia ja poroja Savukoskelta löytyy yli 12 kertaa enemmän kuin ihmisiä.

Satumainen Korvatunturi sijaitsee Savukosken pohjoisosassa Urho Kekkosen kansallispuistossa, laajojen erämaa-alueiden keskellä.
www.savukoski.fi/ www.korvatunturi.fi

Kuusamo & Ruka

Matkaa Kemijärveltä 140km Kuusamo / 117km Ruka

Ruka-Kuusamon alueelle pääsee esim. lentäen Helsingistä reilussa tunnissa ympäri vuoden. Maata pitkin matkaileva yhdistää junan ja bussin; ensin junalla Ouluun, Rovaniemelle tai Kemijärvelle, ja sieltä matkaa voi jatkaa joko bussilla tai omalla autolla perille Kuusamoon.
www.ruka.fi

Posio

Matkaa Kemijärveltä 98km

Posiolle pääset kätevimmin omalla autolla tai Finnairin lennoilla Kuusamoon. Junalla pääset Ouluun, Rovaniemelle tai Kemijärvelle, mistä loppumatka taittuu bussilla tai omalla autolla.
www.posiolapland.com

Riisitunturin kansallispuiston tykkymetsä kuutamoyön lumihahmoineen on talviretkeilijän ja valokuvaajan paratiisi. Kesällä pääset kulkemaan täällä pitkin Euroopan mahtavimpia rinnesoita ja ihailemaan Kitkajärveä, Euroopan suurinta lähdettä. Vesi on luonut Koillismaan satumaisen tunturi- ja vaaraluonnon kauneuden.
www.luontoon.fi/riisitunturi

Sodankylä

Matkaa Kemijärveltä 99km

Sodankylä on Lappia aidoimmillaan: Lapin rikkumatonta rauhaa ja pikkukylien värittämää kaunista erämaata.
www.visitsodankyla.fi

Rovaniemi

Matkaa Kemijärveltä 86km

Rovaniemi, elävien tarinoiden kaupunki, lumoaa ympäri vuoden. Koe kansainvälinen talvitunnelma revontulien loisteessa ja heittäydy hangille Lapin laajimman talviaktiviteettivalikoiman saattelemana. Kesäisin nautit viehättävästä jokivarren idyllistä täynnä paikallista kulttuuria ja monipuolisia aktiviteetteja.

Rovaniemelle ja Rovaniemeltä maailmalle pääsee helpommin kuin koskaan. Suoria lentoyhteyksiä on yli 20 Euroopan kaupungista. Ympärivuotisesti pohjoiseen pääsee Helsingin kautta sekä lentämällä että junalla.
www.visitrovaniemi.fi