Erikoiskohteet

Mielenkiintoisia kohteita Kemijärvellä

Get your Stay in Lapland, Kujala ranch

Hanki aito tilakokemus Lapissa!

Lappi on muutakin kuin huskysafareita, poroajeluja tai moottorikelkkoja. Niille, jotka ovat kiinnostuneita aidosta Lapista, hiljaisuudesta, rentoutumisesta, luonnosta ja hyvästä retkeilystä, Kujala Ranch on oikea valinta.

Vain sadan kilometrin päässä Rovaniemen lentoasemasta, Kemijärven Luusuassa, sijaitsee uusi matkakohde autenttisia elämyksiä etsiville matkailijoille ja matkanjärjestäjille. Kujalan tila on ainutlaatuinen kohde, jossa yhdistyy lappilainen kulttuuri monella tapaa ja tarjoaa kävijöille erityisen kosketuksen menneisiin aikakausiin.

Kujalan erikoisuus on sen hyvin säilynyt kulttuuriperintö. Vanhin rakennus, 1800-luvulla rakennettu Vanha puoli on sisustettu kunnioittaen tilan historiaa. Nähtävillä olevat esineet ovat olleet käytössä juuri tällä tilalla. Kymmenestä tilan rakennuksesta kolme on muutettu näyttely- ja käyttötiloiksi, joissa pääsee kosketuksiin tilan historiaan ainutlaatuisella tavalla. Vieraat voivat todella aistia menneiden aikojen romantiikkaa.

Tilan kulinaristinen erikoisuus on ruokalista, joka on muodostettu 1940-luvulta peräisin olevan reseptikortiston pohjalta. Tilavierailuun voi sisällyttää kolmen ruokalajin aterian, jonka valmistuksessa käytetään itse kasvatettuja, metsästä poimittuja ja lähitiloilta saatuja raaka-aineita.

Kuten maatilalle kuuluu, myös Kujalan tilalla on eläimiä. Vierailla on mahdollisuus päästä seuraamaan niitä lähietäisyydeltä. Eläimet ovat kilttejä ja pitävät myös rapsutuksesta ja herkuista, joita vieraat voivat niille tarjota. Talvikaudella eläimet ovat sisällä, mutta kevään tullen ne pääsevät laiduntamaan ja kulkemaan tilalla vapaasti. Vieraille järjestetään kaikkina vuodenaikoina mahdollisuus tutustua eläimiin kosketusetäisyydeltä turvallisesti.

Yhteystiedot:
www.stayinlapland.fi
stayinlapland@gmail.com
+358 (0)40 514 5000
Neitijärventie 110, Luusua, Kemijärvi

Tapionniemen kyläkartano

Tutustu paikalliseen kyläelämään majoittumalla idyllisessä entisessä vuonna 1932 rakennetussa koulussa, nykyisen Kyläkartanon huoneistoissa. Tarjolla myös karavaanikäyttöön matkaparkkeja lyhytaikaiseen yöpymiseen, sekä kaksi sähkäautojen latauspistettä.

Tapionniemen Kyläkartano vuokraa matkailijoille entistä opettajan asuntoa Impin hovia sekä pienempää huoneistoa Hiljan kammaria Airbnb kautta. Tapionniemen Kyläkartanoa (kylätalo) ylläpitää ja omistaa Tapionniemen Kyläseura ry. Lisäksi on vuokrattavissa suoraan kyläseuran kautta pienempi huone (entinen luokkahuone) Riston tupa. Riston tuvassa on vuoteet neljälle hengelle. Hiljan kammarin ja Riston tuvan wc:t ovat talon alakerrassa. Lisäksi kaikille majoittuneille on yhteinen suihkutila talon alakerrassa.

Kyläkartanolla on mahdollisuus pitää erilaisia tilaisuuksia, juhlia ja tapahtumia. Ota yhteyttä, niin katsotaan yhdessä, miten voimme auttaa sinua toteuttamaan toiveesi.

Tapionniemeen on myös nyt avattu Matkaparkki karavaanikäyttöön. Tarjolla on 5 parkkia lyhytaikaiseen yöpymiseen. Varaukset tehdään Matkaparkki.com sovelluksen kautta, jonka voi ladata älypuhelimeen sovelluskaupoista. Yöhinta sisältää parkin, puhtaan veden sekä ulkohuussin. Alueella on leikkipaikka lapsille, ja noin 500m päässä Kemijoen rannasta löytyy laituri sekä laavu. Pienestä lisämaksusta mahdollisuus varata myös suihku, pihasauna, pyykinpesupaikka sekä grillikota.

Matkaparkki -sivustolla varauksen sähköttömälle paikalle pääset tekemään tästä
Matkaparkki -sivustolla varauksen sähkölliselle paikalle pääset tekemään tästä

Tapionniemen Kyläkartanon pihalla on nyt sähköautojen latauspiste kahdelle autolle, Plugit, 22 kW. Pyörähdä latauksen aikana kesäkahvilassa tai majoitu mukavasti.

Yhteystiedot
Tapionniemen Kyläseura
www.tapionniemi.fi
tapionniemenkylaseura@gmail.com
+358 (0)40 963 8000
Sodankyläntie 2331, 98350 Tapionniemi

Matkatupa

Matkatupa on rauhallinen majoituskohde kauniin ja kalaisan Kemijärven etelärannalla. Majoitusta lomahuoneistossa ja hirsimökeissä. Hyvät uimarannat, kalavedet ja hillasuot. Asiakkailla ilmainen soutuveneen käyttöoikeus. Valtion metsästysmaat lähellä. Matkatupa on siisti rauhallinen majoituskohde kauniin ja kalaisan Kemijärven etelärannalla. Majoitusta on tarjolla edullisesti matkailijoille ja työporukoille saunallisissa lomahuoneistoissa, 2 h+k+s, kaikilla mukavuuksilla.

Lisämajoitustilaa on rannalla hirsimökeissä, ilman mukavuuksia, joissa oma pihapiiri ja erillinen saunarakennus. Soutuvene on käytettävissä. Mökit soveltuvat matkailijoille, kalastajille sekä muille luontoa rakastaville.

Valtion metsästysmaat, kalavedet sekä hillasuot ovat myös lähellä. 

Aktiviteetit:   

  • Alueen välittömässä läheisyydessä
  • Yleinen lapsiystävällinen uimaranta
  • Grillikota
  • Vene/onkilaituri
  • Veneen laskupaikka
  • Luontopolku geokätköineen

Tiedustelut ja Varaukset ennakkoon suoraan Matkatuvalta

Yhteystiedot
matkatupa@pp.nic.fi
+358(0)405 788 795
Luusuantie 2661, 98230 Luusua