Elämä on mutkatonta ja niin on ruokakin!

Kemijärvellä niin ruuan kuin elämänkin kuuluu olla mutkatonta. Parhaat herkut tulevat läheltä: kalat ruokapöytään suoraan omasta rannasta, marjat piirakkaan takapihalta.

Poroa laitetaan täälläkin juhlapöytään, mutta Kemijärvi tunnetaan erityisesti suurista hauistaan, joilla herkuteltiin 1600 – luvulla Euroopan hoveissa asti. Vaikka ainekset olisivat yksinkertaiset, lautaselta löytyy ruhtinaallisia makuja: keskiyön aurinko, puhtaat vedet ja ääretön erämaa. Ja jos pöydän sijaan haluat kokoontua aterioimaan nuotion äärellä, sekin käy.

tutustu tarjontaan!

paikallisia herkkuja

Pohditko, mitä kivaa veisit Kemijärveltä tuliaisiksi? Tässäpä sinulle muutama vinkki. Wild from Arcticin vaahtokarkit ovat todella suosittuja vaikka nuotiotulella paistaen. K- Supermarketin valkosipulipikkelsistä puhuvat kaikki. Kiuaspullan perinteiset Kemijärven 5-sakara tortut ovat aina suosittuja tuliaisia.

kemijärvessä kalaa riittää

Kemijärvi on tunnettu hyvistä haukisaalistaan ja onpa niitä aikoinaan viety aina Ranskan hoviin asti. Iloksemme olemme saaneet alueelle ammattikalastajia, jotka pyytävät niin haukea, kuhaa kuin ahveniakin. Riekkoniemen kalahalli on heidän tukikohtansa, mistä kalaa voi käydä ostamassa sovittuna ajankohtana.