Kestävä matkailu

Kestävää matkailua Kemijärvellä

Me Kemijärvellä haluamme olla tulevaisuudessa mukana kehittämässä oman alueemme vastuullista matkailua ja tiedostamme sen tärkeyden! Susás Bistro on oiva esimerkki alueemme yrityksestä, joka huomioi vastuullisen toiminnan yritystoiminnassaan. Yritys toimii hyvänä esimerkkinä muille alueen toimijoille, jotka ovat aloittamassa tai suunnittelemassa kestävää toimintaa.

Susa’s Bistro vastuullisen toiminnan edelläkävijänä

Viehättävä ja viihtyisä Susa´s Bistro Kemijärven keskustassa käyttää mahdollisimman paljon lähi- ja luomuruokaa. Karitsa, poro ja kalat saadaan lähialueelta, lisäksi mm. Kemijärvestä saadaan runsaasti haukea. Yrittäjä kasvattaa itse omassa kasvihuoneessa kurkut, tomaatit, paprikat, salaatit ja yritit. Nauriit, marjat ja sienet tulevat myös paikallisilta. Yhteistyötä tehdään mahdollisimman paljon paikallisten yritysten kanssa.  Leivonnaiset yritys valmistaa ja leivosvalikoima on melko laaja riippuen sesongista. Poikkeuksena munkit ostetaan paikalliselta leipomolta.

Kahvilan kalustus on tehty puusta. Materiaalit ovat hankittu paikallisilta yrittäjiltä ja liikkeiltä. Pöydillä ei ole tekstiilejä, jotta syntyisi mahdollisimman vähän pestävää pyykkiä. Lattiamateriaali on laattaa, joka on helppo pitää puhtaana. Kahvion leivonnaisvalikoima on kohtalaisen suppea. Mutta riittävä asiakaskunta huomioiden.

Yritys nimeää arvoikseen eettisyyden, luotettavuuden, rehellisyyden ja aitouden. Toimintastrategiassaan se pyrkii noudattamaan mahdollisimman pitkälle kestävän kehityksen mukaisen toiminnan.

Asiakkaana huomio kiinnittyy lounastarjoiluun, jonka hinta muodostuu painon mukaan. Näin yritys varmistaa, että lounaasta menee mahdollisimman vähän hävikkiin, koska asiakas ostaa ruokaa vain sen verran kuin syö. Ajatuksella osta se minkä käytät tai syöt. Asiakkaat nauttivat ateriat keraamisista astioista. Kertakäyttöastioita ei käytetä paitsi noutoruuan tarjoamisessa. Tällöin on käytössä Duni Oy:n ecoecho ruokapakkaukset, jotka on valmistettu kierrätysmateriaaleista kestävyyttä ja ympäristöä ajatellen. Sama astia, joka käy niin kylmälle kuin kuumallekin ruualle.

Lounasta valmistetaan pienin erin, jotta hävikkiä syntyy mahdollisimman vähän. Itsepalvelu salaattipisteessä on pienet astiat, joita voidaan täydentää menekin mukaan. Näin varmistetaan tuoretavaran tuoreus, säilyvyys ja minimoidaan hävikkiä. Yritys valmistaa pääosin itse leivonnaiset ja lounaslistan mukaiset ateriat päivittäin. Kierrätystä yritys on tehnyt heti perustamisesta lähtien.

Viestinnän osalta yritys miettii tarkkaan, mitä markkinointi kanavia sen kannattaa käyttää. Seurantaa tehdään ja analysoidaan jatkuvasti. Yrityksellä on omat Facebook ja Instagram sivut, joita päivitetään jatkuvasti. Yrittäjä tekee omaa markkinointitutkimusta haastatellen asiakkaita jatkuvasti. Susa´s Bistro tekee hyvää ja vastuullista työtä, joka toimii hyvänä esimerkkinä myös muille yrityksille ja erityisesti asiakkaille.

Outdoor Active

Tutustu luottavaisesti ulkoilmaan.
Tutustu hämmästyttäviin ulkoilmaelämyksiin, luotettaviin reittiehdotuksiin ja maailman parhaisiin karttoihin, joita tuhannet vuoristo-oppaat, polunvartijat ja muut alan ammattilaiset ovat suositelleet.

www.outdooractive.fi