Esteettömyys

Esteetön matkailu


Kemijärvi kehittää käyntikohteita palvelemaan myös liikuntarajoitteisia.

Kuumalammen puisto

Kemijärven keskustasta puistoalueelle löytää helposti venesataman opasteita seuraamalla. Kuumalammen kävelytiet soveltuvat hyvin koko perheen ulkoiluun, maisemien ihasteluun ja lintujen tarkkailuun. Kohde sopii hyvin myös lapsiperheille ja liikuntarajoitteisille, sillä kohde on lähellä Kemijärven keskustan palveluita ja tiet ovat hyväkuntoiset.

Uimahalli SPA Poukama

Kemijärven uimahalli soveltuu hyvin liikuntarajoitteisille. Käytössä on hallin terapia- ja uima-altaat sekä puku- ja suihku/saunaosasto. Katutason kuntosali on soveltuva niin ikään liikuntarajoitteisille.

Tapionniemen Kyläkartano

Tapionniemen kylällä sijaitseva vanha koulu, nykyinen Kyläkartano palvelee kesäkahvilassa ja lounasruokailussa myös liikuntarajoitteisia. Sisäänkäynnin vieressä on liikuntarajoitteisille oma kulkuramppi sisälle. Lisäksi Kyläkartanon pihalla on vapaasti ja helposti kuljettavissa ja käytettävissä oleva grillikatos. Yläkerran asuntoihin ei liikuntarajoitteisille ole kulkua. Tapionniemen kylällä on Rantatien päässä myös vapaasti käytössä oleva laavu ja laituri.

Oinaan vanha koulu

Oinaan vanhan koulun pihalla on laavu, jonka viereen pääsee autolla.