Tietoa Kemijärvestä

Kemijärven sijainti ja matkailukohteet

Suomen pohjoisin kaupunki Kemijärvi sijaitsee Lapin maakunnan itäosassa, pääosin Napapiirin pohjoispuolella. Kaupunkikeskustaa ympäröivät upeat vesialueet Kemijärvi, Pöyliöjärvi, ja Suomen suurin joki Kemijoki, sekä kymmenet vaaranselät, jotka tuovat kaupungin kuvaan suurta avaruutta.

Kemijärven sijainti


Itäpuolen junaradan pääteaseman sijaitessa Kemijärvellä pääset meille helposti esim. yöjunalla Helsingistä saakka. Rovaniemen lentokenttä on vain tunnin ajomatkan päässä, ja Rukalle sekä Kuusamoon ajelee alta kahdessa tunnissa. Lisää tietoa löydät Kulkuyhteydet-sivultamme

Kaupunkimme on monipuolinen palvelujen, kulttuurin ja liikunnallisten mahdollisuuksien keskus: kylpylä-uimahalli, kulttuurikeskus, musiikkiopisto, liikunta- ja jääkiekkohalli, 200 km moottorikelkkareittejä ja 80 km merkittyä vesireitistöä. Ympäriltä löytyy viisi suosittua tunturikeskusta (Suomu, Pyhä, Luosto, Salla ja Ruka) ja kolme kansallispuistoa (Pyhä-Luoston, Sallan ja Riisitunturin kansallispuistot).

Kemijärven tunturit ja kansallispuistot

Kemijärven Matkailu ry.

Kemijärven Matkailuyhdistykseen kuuluu Kemijärven matkailualueella toimivia matkailu- ja matkailua tukevia yrityksiä. Kemijärven Matkailuyhdistyksen tehtävänä on edistää Kemijärven, Suomun ja Itä-Lapin muilla matkailualueilla toimivien yritysten yleisiä ja yhteisiä matkailuelinkeinoon liittyviä etuja sekä edistää yhteistoimintaa alueella, lisätä alueen kansallista ja kansainvälistä vetovoimaisuutta ja tunnettavuutta matkailualueena. Yhdistyksen tärkeä tehtävä on yhteismarkkinoinnin organisointi kotimaahan ja ulkomaille. Yhdistys toimii yhteistyössä Kemijärven kaupungin ja alueen muiden toimijoiden kanssa. Yhdistyksen käytännön toimintaa johtaa hallitus. Hallituksessa on 5 jäsentä ja 5 henkilökohtaista varajäsentä.

Hallitus kaudella 2024 – 2025
Marko Hämeenniemi, puheenjohtajaCamping Kemijärvi+358 45 258 3199tmimarko.hameenniemi@gmail.com
Emma Uski, sihteeriArctic Circle Hotel+358 40 186 6053emma.uski@arcticcirclehotel.com
Jenny Lahtela, varapuheenjohtajaSuomun Mökit+358 400 358 557info@suomunmokit.fi
Kari-Antti Virkkula, varsinainen jäsenSanta´s Little Village+358 50 564 7962
Mikko Kanerva, varsinainen jäsenJauri Resort+358 40 755 5267