Nähtävyydet

Kemijärven nähtävyydet

Löydä täydellinen paikka rentoutumiseen

Ihan heti ei ehkä uskoisi, että Lapista löytyy mitä kauneimpia hiekkarantoja. Lappi tuo ensimmäisenä mieleen tunturit ja retkireitit, ei lököilyä uimarannoilla. Kemijärvi sijaitsee Lapin järvimailla ja kaupungin keskusta on kauniilla paikalla vesistöjen ympäröimänä. Kesäisen Kemijärven ehdoton vetonaula on itse järvi hiekkarantoineen. Täältä löytyy koordinaatit täydelliseen vapaa-ajan viettoon. Hiekkaranta kutsuu kilistelemään laseja ystävien kanssa kesän hyville säille ja lähivaarat tarjoavat henkeäsalpaavat maisemat vuoden jokaisena päivänä. Paikallinen auringonlasku on kutienkin parhaimmillaan suoraan laiturin nokasta nautittuna.

Kemijärven upeat uimarannat

Pöyliöjärven uimaranta

Pöyliöjärven uimaranta

Pöyliöjärven uimaranta sijaitsee Kemijärven keskustassa, kävelyetäisyydellä leirintäalueelta ja kaupoilta.

Aurinko paistaa rannalle koko pitkän päivän ja kesäkahvila palvelee asiakkaita päivittäin. Ranta on matalaa, mutta syvenee nopeasti. Pitkän laiturin päästä on helppo pulahtaa uimaan. Rannalla on lentopallokenttä ja pukukopit. Suppailu ja melonta ovat suosittua ajanvietettä Pöyliöjärvellä.

Kalkonniemen uimaranta

Suppailu Kalkonniemessä

Kemijärven keskustasta reilun 10 kilometrin päässä sijaitseva Kalkonniemen hiekkaranta on varmasti yksi Lapin hienoimmista rannoista. Tänne on mukava tulla viettämään kesäpäivää perheen kera. Kalkonniemi soveltuu koko perheen uinti- ja retkikohteeksi, paikalla on pukukoppi, grillikatos, liiteri sekä käymälä. Saattaapa täältä löytyä geokätköilijöillekin jotain hakemista.

Ailangan pitkät hiekkarannat

Ailangan uimaranta

Rauhaisan erämaista tunnelmaa etsiville Ailangan hiekkarannat tarjoavat parastaan. Kangasmaastot ja hietikot ovat maankuulut kauneudestaan. Ailanganlahden puolella on tulipaikka ja sinne on parkkipaikalta lyhyt kävelymatka. Kemijärveltä matkaa Ailangan rannoille on n. 37 km, josta osa hiekkatietä.

Kotavaaran näkötorni

Kotavaaran näkymät

Suosittu retkikohde Kotavaaran näkötorni sijaitsee 7 km Kemijärven keskustasta. Kiipeäminen palkitaan upealla näkymällä Kemijärvelle ja Kemijokeen. Pohjoispuolella näet Pyhätunturin (Pyhä-Luoston kansallispuisto) ja idässä Suomutunturin.

Kotavaaran parkkipaikalta on noin 400 metrin jyrkkä kävelymatka Kotavaaran huipulle. Kotavaaran huipulla on kolmikerroksinen metallinen näkötorni, johon voi kiivetä omalla vastuulla. Tornista voi tarkkailla myös linnustoa ja nähdä esimerkiksi kurkia. Voit nähdä myös harmaapäätikkaan ja muita metsäkanalintuja ympäristössä. Tornin vieressä on myös laavu ja nuotiopaikka. Mainio kohde niin kesällä kuin talvellakin. Tänne on helppo tulla ja näkymät ovat huikeat!

Juuvaaran retkeilyreitti

Juuvaaran luontopolku

Juujärvellä sijaitseva Juuvaaran retkeilyreitti tarjoaa todella kauniita maisemia ihasteltaviksi. Vaativuustaso reitillä on vaativa, vaikkakin kivikoiden ylitykseen on rakennettu pitkospuut. Reitin pituus noin 1 km. Reitiltä avautuu upea näkymä yli koko Kemijoen ja joen toisella puolen sijaitsevalle Juujärven kylälle. Tämä maisema on valittu vuonna 2021 valtakunnallisesti merkittäväksi maisema-alueeksi.

Räisälän lossi

Ainutlaatuinen Lapin ainoan lossin kyytiin kannattaa hypätä Räisälässä. Räisälän lossi valittiin vuonna 2017 Suomen parhaaksi lossipaikaksi. Lossilla kulkeminen on monelle mieleenpainuva kokemus samalla, kun saa ihailla kaunista ympärillä olevaa Kemijärven vesistöä ja vaaroja. Taustalla idässä siintääkin Suomutunturi. Talvella kokemus onkin erilainen, kun autolla pääsee ajamaan jäätietä pitkin. Molemmat ovat monelle matkailijalle erikoisia kokemuksia.

Räisälän lossi

Suomutunturi

Suomutunturilla retkeilyä

Pohjoisen napapiirin rajalla sijaitseva Suomu kutsuu nauttimaan monipuolisista ulkoilumahdollisuuksista ympäri vuoden. Kuvauskohteena Suomu tarjoaa upeat puitteet niin kesällä kuin talvella. Kesän yötön yö tunturin huipulla on ainutlaatuinen kokemus monelle. Talvella revontulten loimu luo maagisen tunnelman pohjoisen taivaalle.  Alueen monipuolinen luonto antaa hyvän mahdollisuuden kuvaajan toteuttaa itseään ja tunnelmiaan.